Skip links
Lazer

Lāzerepilācija: kad gaidīt efektu no procedūras

Drīz jādodas atvaļinājumā – vai man vajadzētu doties uz epilāciju?

Daudzus cilvēkus uztrauc, vai no vienas-divām lāzerepilācijas procedūrām būs kāds efekts, ja tās tiek veiktas pirms došanās atvaļinājumā. Atbildam – pat pirmā procedūra sniedz pamanāmu efektu un noņem ievērojamu daļu apmatojuma, bet noturīgam efektam nepieciešams pilns procedūru kurss. Noskaidrosim, kāpēc!

Kā darbojas lāzerepilācija?

Procedūras efektivitātes pamatā ir lāzera enerģija, kas iedarbojas uz pigmentu-melanīnu mata folikulā. Šajā brīdī uzsilst arī mata folikula, un mats, kas no tā aug, izkrīt. Pie tam  iedarbībai tiek pakļauti tikai mati aktīvās augšanas stadijā – anagēnā. Parasti procedūras laikā ir aptuveni 20% šādu matiņu. Tāpēc pēc katras vizītes ir iespējams noņemt apmēram piekto daļu matiņu. Ar katru nākamo procedūru anagēnā stadijā nonāk jauni matiņi, kas tiek iznīcināti, izmantojot lāzeru. Tāpēc pamanāmam efektam nepieciešamas apmēram 5-6 procedūras, bet arī viena procedūra jau sniegs efektu.

Līdz braucienam atvaļinājumā ir viena nedēļa, vai drīkst doties uz lāzerepilāciju?

Atrašanās tiešos saules staros tūlīt pēc procedūras ir bīstama ādai, kas tika pakļauta lāzera iedarbībai. Tieši tāpēc mēģiniet veikt lāzerepilācijas procedūru vismaz 3 dienas pirms plānotā atvaļinājuma. Šādā gadījumā ādai būs laiks atjaunoties. Ja tomēr nevar izvairīties no saules iedarbības, noteikti izmantojiet sauļošanās līdzekli ar augstu SPF līmeni. Tas palīdzēs aizsargāt ādu no apdegumiem.

Pat ja līdz atpūtai ir pietiekami daudz laika, lāzerepilāciju nedrīkst veikt šādos gadījumos:

  • ja ir mehāniski ādas bojājumi vai tās slimības – piemēram, psoriāze vai atopiskais dermatīts;
  • jebkura tipa diabēts un onkoloģiskās saslimšanas;
  • grūtniecība un zīdīšanas periods;
  • herpes un vīrusu slimības akūtā stadijā;
  • svaigs iedegums;
  • apdegumi un mehāniski ādas bojājumi.

Kā parūpēties par savu ādu, lai to atjaunotu pirms došanās atvaļinājumā, kur bieži būsiet pakļauti saules stariem?

Atveseļošanās periodā – 3-5 dienu laikā – ļoti rūpīgi kopjiet ādu. Pirmajās pāris dienās nedrīkst iet uz pirti vai saunu un nesildīt ādu, lai neradītu spēcīgu kairinājumu. Neejiet karstā dušā, neskrubējiet ādu un nesasildiet to ar speciāliem kosmētiskiem līdzekļiem. Iesakām arī izvairīties no solārija un uzturēšanās saulē.

Esiet īpaši uzmanīgs pret mehānisko iedarbību uz ādu: neveiciet masāžu, nelietojiet skrubjus un pīlingus, tas viss veicina brūču un kairinājumu rašanos. Neizņemiet ar pinceti vai depilācijas krēmu matiņus, kas parādās pirmajās dienās. Tas var izraisīt smagus iekaisumus. Izmantojiet skuvekli līdz nākamajai vizītei.

Ko darīt, ja esat izlaidis lāzerepilācijas procedūru?

Šī ir viena no galvenajām lāzerepilācijas priekšrocībām. Jūs varat bez uztraukuma izlaist procedūru un noņemt matiņus ar skuvekli. Tas nekādi neietekmēs jūsu ārējo izskatu, galvenais – nepārnest vizīti pārāk tālu. Jebkurā gadījumā pirmajās 5-6 vizītēs aptuveni piektā daļa matu būs aktīvās augšanas stadijā, ko arī noņems lāzers.

Pierakstīties uz lāzerepilācijas procedūru Rīgā var zvanot pa tālruni + 371 20 175 204. Mēs veicam epilāciju ar efektīvo diožu lāzeru, piemeklējot individuālus iestatījumus katram klientam.

Leave a comment